Biografie Faake Lammers
Biografie Faake Lammers

Faake is geboren als verlaat cadeautje van Sinterklaas, namelijk 2 dagen later op de 7e   december in 1963. Zijn vader en moeder hebben hem naar zijn opa vernoemd, vandaar deze rare naam waar hij erg trots op is.

Faake is opgegroeid in Heemskerk. De radio stond bij hen altijd aan en hij had een oudere broer die van het stevige werk hield, vandaar zijn brede muzieksmaak. Thuis was hij altijd aan het zingen en heeft verscheidene bandjes met een cassette deck opgenomen (deze zijn vergaan en dat is misschien maar goed ook).

Ook in zijn middelbare schooltijd bleef het zingen af en toe de kop opsteken. Zoals die ene keer in Parijs waar Faake met een klasgenoot (later regionaal bekend als Bertje Doperwtje) bij de Mont Martre op straat begon te zingen. Dit leverde zijn eerste applaus op. Hierna werd het stil totdat Faake op zijn 32e naar een concert van Bon Jovi  ging. Hij wilde nu eindelijk eens wat met muziek doen maar wist niet hoe hij het aan moest pakken.

In januari 1997 trok hij de stoute schoenen aan en schreef zich in voor een talentenjacht in Nijkerk. Tot zijn verbazing won hij deze. Hoe nu verder? Nog een talentenjacht dan maar,  dit keer  in Amsterdam. Hier zat iemand in de jury die een demo wilde maken voor de Soundmixshow van Hennie Huisman. Zo gezegd zo gedaan. Het vervolg was boven verwachting: meedoen met de Soundmixshow in mei en in oktober in de grote landelijke finale!! Ondertussen in contact gekomen met een top 100 band genaamd OUTCAST. Tot op heden treedt Faake nog met veel plezier met deze jongens op.

Hoe is “Edwin en Faake” dan ontstaan?

In 2007 kreeg Faake een andere baan waar hij Edwin leerde kennen. Al snel kwam het gesprek op muziek en werd er gezongen in de fabriekshal waar een hele mooie akoestiek hangt. Ze waren beiden verrast door het goed klinken van het stemgeluid samen. Hierop hebben Faake en Edwin besloten om eens samen op te treden. Dit was zo’n succes dat de prioriteit van Faake nu bij “Edwin en Faake” ligt.

Zij willen alletwee graag verder in de muziek. Hierdoor was de volgende stap de meest logische: een echte VOF opstarten en investeren in muziek, briefpapier, website, enz..
Niet alleen muzikaal klikt het heel goed maar op veel andere vlakken ook. Dezelfde humor, dezelfde interesses en gek van dezelfde soorten muziek.

Doordat Faake al 10 jaar bij Outcast speelt is het repertoire van “Edwin en Faake” erg uitgebreid.
Kortom Faake en Edwin vullen elkaar aan.

Ze heten niet voor niets Mates In Music..............