Biografie Edwin Glas
Biografie Edwin Glas
Edwin werd geboren op tweede kerstdag 1964. Hij groeide op in Egmond aan Zee. Muziek maken is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader is professioneel muzikant en heeft altijd zijn geld verdiend met het maken van muziek op feesten en partijen. Hij was vroeger een populaire artiest op kermissen en evenementen in Noord Holland.
 
Muziek had dus altijd een belangrijke plaats binnen het gezin. Tijdens de afscheidsmusical  op de lagere school zong Edwin zijn eerste echte solonummer voor publiek. Hij was helaas geen gemotiveerde leerling (is later wel weer goed gekomen hoor!) behalve als het om muziek ging. Dat ging hem makkelijk af, dus een grote rol in de musical was voor hem weggelegd.  Het was dus eigenlijk haast logisch dat Edwin op jonge leeftijd al meedeed aan talentenjachten in Noord Holland. En dit was niet geheel onverdienstelijk: hij heeft vele prijzen in de wacht gesleept en plaatste zich vaak voor spannende finales. Een geweldige ervaring was de grote talentenjacht in Paradiso Amsterdam waar hij zong met een live-band.
 
Muziek bleef zijn grote hobby en na enige tijd is ook Edwin begonnen met optreden op feesten en partijen. In eerste instantie begeleidde hij zichzelf op keyboard en later gebruikte hij orkestbanden. Het bleef echter een hobby. Zijn werk had hij bij Corus IJmuiden. Naast deze optredens sloot hij zich in 2005 aan bij Showgroep De Diatonica’s uit Heerhugowaard. Hier heeft Edwin met veel plezier geleerd om met een enthousiaste groep mensen een prachtige professionele show neer te zetten, zowel met zang als dans. Het was een geweldige ervaring om in theaters te mogen optreden. Helaas heeft hij na 2 jaar wegens tijdgebrek besloten te stoppen met de Diatonica’s. Jammer, maar soms moeten er keuzes gemaakt worden.
 
Toen leerde Edwin in 2007 onverwacht Faake kennen. Al snel bleek hun wederzijdse passie voor muziek. Faake hield zich bezig met een heel ander genre maar vond dat wat Edwin deed vooral ook erg leuk. Er was een grote klik, zowel op muzikaal, maar zeker ook op vriendschappelijk gebied.
 
Al snel werden er plannen gemaakt om samen op te gaan treden. Hun stemmen passen perfect bij elkaar. Edwin heeft een warme lage stem en Faake heeft een hoog bereik. Door alle enthousiaste reacties die zij kregen besloten zij eind 2007 om samen verder te gaan in de muziek op professioneel niveau. Dit blijkt een groot succes te zijn.
Er staan nog een heleboel plannen op de stapel die nog uitgevoerd moeten worden. Dit is nog maar het begin. Houd Edwin en Faake in de gaten. Zij zijn veel van plan. Via deze website kun je op de hoogte blijven.
 
Het motto van Edwin is “blijf jezelf en geniet vooral van alles wat het leven te bieden heeft”.  Pak je momenten en vooral die momenten waar mooie muziek bij hoort...................................